22.9.2012

Makumuistoja

Kesän viimeiset hetket.
Aurinko lämmittää ihoa,
pimenevä taivas tarjoilee tähtiään.



Poltettu oranssi

500 g porkkanaa, 500 g sipulia, runsas litra vettä,
2 1/2 kanaliemikuutiota, 2-3 valkosipulinkynttä,
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä, 1/2 tl hunajaa,
1 tl garam masalaa, 1/3 tl chilijauhetta, ripaus currya
 muutama tuhti kierros mustapippuria myllystä,
2 tl kuivattua basilikaa, 150 g ranskankermaa,
keiton päälle tuoretta basilikaa tai korianteria.

Silppua sipulit ja paloittele kuoritut porkkanat.
Pyörittele paloja paksupohjaisen kattilan pohjalla
viiden minuutin verran ja lisää vähitellen vesi.
Keittele hiljalleen 1 1/2 tuntia.
Lisää kanaliemikuutiot, hunaja, valkoviini
ja vähän mausteita. Maistele ja lisää mausteita.
Sekoita viimeiseksi joukkoon ranskankerma ja anna muhia hetki.
Soseuta keitto kahdessa erässä ja laita jäähtymään.

Keitto maistuu hivelevän hyvältä kylmänä ja kuumana.


Kiitos Sari ja Valttu! 

Ei kommentteja:

Hienot rouvat